Opgroeien in Apeldoorn is leuk, veilig en gezond!

Vragen over gezondheid, opgroeien en opvoeden
De jeugdverpleegkundigen van het CJG komen regelmatig op onze school. Voor vragen is een jeugdverpleegkundige aanwezig tijdens een gezamenlijke ouderavond, een inloopspreekuur of een themabijeenkomst. Het kan ook zijn dat de jeugdverpleegkundige aansluit aan bij een gesprek over je kind. Als de jeugdverpleegkundige op school aanwezig is, laten we dat weten via Parro. Wanneer het fijn is dat de jeugdverpleegkundige aansluit bij een gesprek, dan krijg je daar persoonlijk bericht over.

Het CJG in de buurt
In Apeldoorn zijn vier Centra voor Jeugd en Gezin waar je terecht kunt met vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien. Zo is er altijd eentje in de buurt. Je kunt er binnenlopen voor vragen en informatie. De professionals die bij het CJG werken bieden hulp op maat of helpen bij het zoeken naar de juiste instanties die jou en je kind verder kunnen helpen.

De gezondheid van je kind volgen
Het CJG volgt de groei en ontwikkeling van je kind. Vanaf de geboorte van je kind ben je op het consultatiebureau geweest bij de jeugdverpleegkundige en jeugdarts. Zij zullen je kind ook in de basisschoolperiode een aantal keren uitnodigen.

In het jaar dat je kind 5 jaar is, word je uitgenodigd om samen naar het CJG te komen. Bij de uitnodiging krijg je een vragenlijst toegestuurd om thuis alvast (digitaal via Mijn Kind dossier) in te vullen. De jeugdverpleegkundige meet en weegt je kind en bespreekt de groei, ontwikkeling en gezondheid. Ook wordt er een ogentest en gehoortest gedaan. Je kunt al je vragen stellen en eventuele zorgen over groei of ontwikkeling delen. Eventueel maken we nog een extra afspraak met de jeugdverpleegkundige, jeugdarts of logopediste van het CJG.

Ook rond de tijd dat je kind 11 jaar is, word je uitgenodigd om samen met je kind naar het CJG te komen. Weer wordt je kind gemeten en gewogen en heb je de tijd en ruimte om vragen te stellen of eventuele zorgen te delen. We bespreken samen de lichamelijke veranderingen van je kind in de (komende) puberteit.

Kernteam
Maak je je zorgen over je kind? Vraag dan gerust advies aan het kernteam via de leerkracht van je kind of onze IB’er, [naam]. In het kernteam zitten verschillende professionals, waaronder ook de jeugdverpleegkundige. Zij kijken op een aantal verschillende vlakken met je kind mee. Samen bespreken en bekijken school, het CJG en jij als ouder wat er eventueel nodig is aan advies, hulp, ondersteuning of zorg.

Contact met het CJG?
info@cjgapeldoorn.nl
(055) 357 88 75 (dagelijks van 8.30 – 17.00 uur).
www.cjgapeldoorn.nl