Samen de wereld ontdekken bij kinderopvang Doomijn

Doomijn staat voor een goede start, voor een vertrouwde basis en voor blije kinderen. Wij zien onze kinderopvang als een bron van groei en als een aanvulling op thuis. Een veilige omgeving die je zorgvuldig kiest om je kind te laten spelen en opgroeien met andere kinderen. En vooral een fijne plek om samen de wereld te ontdekken.

In meer dan 160 locaties en met ruim 700 medewerkers geven wij dagelijks invulling aan onze rol als partner in opvoeding. Onze kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, gastouders en buitenschoolse opvang vormen een waardevolle aanvulling op datgene wat kinderen thuis en op school meekrijgen.

Kinderen groeien wanneer je ze alle ruimte geeft om zichzelf, de mensen en de wereld om hen heen te verkennen. Ze leren terwijl ze spelen, ze ontwikkelen terwijl ze ontdekken. Bij Doomijn begeleiden we ze met stimulerende activiteiten en doordachte methodes, in een omgeving waar ze zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. Omdat kinderen daar, volgens ons, recht op hebben.

Bij Doomijn zijn alle kinderen in goede handen en zijn ze thuis in een wereld die ze vrij mogen ontdekken. Spelenderwijs en met veel plezier, want dat maakt groeien nu juist zo leuk.

Kinderopvang Doomijn i.s.m. IKC De Ploeg

Kinderopvang locatie De Ploeg van Doomijn vormt samen met basisschool De Ploeg een Integraal Kindcentrum (IKC). Samen met onze medewerkers vormen we één team waarbij we ons personeel zoveel als mogelijk inzetten binnen zowel onderwijs als opvang. Op die manier werken we aan een natuurlijke overgang tussen opvang en onderwijs. Binnen het gebouw delen we een vleugel. We maken gebruik van elkaars ruimtes in ons activiteitenaanbod en delen een gemeenschappelijke tuin. Kinderen leren immers veel én graag van elkaar. Samen spelen en ontdekken dus. In de grote hal met knutselkasten of buiten op onze grote speelplaats en in de moestuin.

Kinderdagverblijf De Ploeg 

Op kinderdagverblijf De Ploeg gaat het om ervaren en beleven. Dat is wat kinderen het liefst doen, zo klein als ze zijn. En dat kan hier volop. We hebben veel ruimte in ons lokaal én daarbuiten. Wij houden van ritme. In de dag en in de momenten die we hier samen beleven, maar zeker ook in klanken. Want muziek, zang en dans spelen een grote rol on onze opvang. We beginnen onze dagen zelfs met een begroetingsliedje en daarna bewegen we er samen vrolijk op los. Zo leren alle kinderen zich te uiten.

Samen met de school bieden wij kinderen vanaf drie jaar die in de toekomst instromen bij PCBS De Ploeg de gelegenheid om spelenderwijs al aan te sluiten bij de kleuters van De Ploeg. Vanuit het kinderdagverblijf biedt een pedagogisch medewerkers de peuters een 3+ programma  en bezoeken zij de kleutergroepen in de school. Op die manier werken we aan ons doel: maatwerk voor ieder kind. Kinderen die al toe zijn aan meer uitdaging, bieden we

op deze manier die kans. De pedagogisch medewerker werkt nauw samen met de leerkracht. Samen stemmen zij af over het aan te bieden programma, ontwikkeling van de kinderen en doorgaande lijn vanuit opvang naar onderwijs. 

De kinderopvang is geopend van 7.30 - 18.15 uur. Verruimde opvang tussen 7.00 uur en 19.00 uur is op aanvraag mogelijk.

Nieuwsgierig geworden? Voor tarieven en informatie kunt u contact opnemen met Doomijn Kinderopvang, telefonisch (038) 421 45 21 of via de website van Doomijn.

Bso De Ploeg 

Plezier begint met samen dingen doen, vinden we bij bso De Ploeg. Zo hebben we een grote hal waar we een eigen keuken hebben. Hier koken en bakken we samen wat af. En smullen, dat doen we natuurlijk ook. Voor de oudste kinderen is er zelfs een eigen chillgroep, heerlijk om even te gamen of, inderdaad, te chillen. Buiten is het minstens zo fijn. Rondom de school is alle ruimte om te rennen, dollen en spelen. Hangen in de speeltoestellen, tikkertje op het plein, een potje pingpong: het kan en mag allemaal.

Vervelen bestaat hier niet. Wat te denken van onze dagelijkse workshops? En de thema’s die elke twee maanden wisselen? En we werken samen met partners in de wijk om de kinderen zoveel mogelijk uitdagende activiteiten te bieden. Op de woensdagen en vrijdagen gaan we samen naar Adventure bso De Maten. Zo zie je, alles kan en mag op bso De Ploeg!

Nieuwsgierig geworden? Voor tarieven en informatie kunt u contact opnemen met Doomijn Kinderopvang, telefonisch (038) 421 45 21 of via de website van Doomijn. Voor de openingstijden kijkt u op de website van bso De Ploeg.